top of page

העונה השלישית של הפודקאסט - "צריך עיון"

הפודקאסט (תכנית רדיו אינטרנטית) "צריך עיון" של מועדון הבוגרים הוא מהפודקאסטים המשפטיים הראשונים במדינת ישראל.

בפרקים השונים נראיין אנשי משפט בכירים, מרביתם בוגרי הפקולטה, על עולם המשפט ועל השפעתו על החיים של כולנו. קהל היעד איננו רק בוגרי הפקולטה, וכל אדם - בין אם משפטן ובין אם לאו - ימצא עניין בתכנית.

תודות מיוחדות למנחות שלנו, ענבל גולני ורעות זעירי.

האזנה מהנה!

פרק 17 - עו"ד ורו"ח אדוה יגואר גל

בפרק השלישי בסדרת הפרקים על המשפט והטכנולוגיה, רעות ישבה לשיחה עם עו"ד ורו"ח אדוה יגואר גל, שמייצגת חברות ופרטיים בסוגיות משפטיות שקשורות למטבעות דיגיטליים.

בררנו עם אדוה כל מיני שאלות דחופות, כמו מה זה הביטקוין הזה שכולם מדברים עליו (ובלוקצ'יין, ושאר מושגים), איך בית המשפט מתמודד עם טענות משפטיות שנוגעות למטבעות הדיגיטליים וכיצד עורכי דין צריכים להיערך לעתיד מקצועי עם שפע טכנולוגיות.

בפרק גם דיברנו על ההשפעה החברתית הרחבה שיכולה להיות לטכנולוגיית הבלוקצ'יין, שאולי תשנה את תפקידי הבנקים והמדינות הריבוניות וגם על איך נשארים מעודכנים כשהטכנולוגיה כל הזמן מתחדשת והמשפט בקושי מספיק להדביק את הקצב.

פרק 16 - עו"ד יעל קבילי

הפרק אנחנו נמשיך להעמיק בקשר בין משפט וטכנולוגיה ואינטרנט. לכבוד הבלק פריידיי וטרפת הקניות ברשת של חודש נובמבר, ענבל ורעות ישבו לשיחה עם עו"ד יעל קבילי, בעלת משרד קבילי ושות', שמפתחת תחום משפטי חלוצי - ייצוג בסוגיות משפטיות בפלטפורמות E-Commerce, ובמיוחד אמזון. יעל הגדילה תוך שנתיים את המשרד שלה למשרד שמונה 9 עובדים מקצועיים.

בפרק דיברנו על איך מתפתחת פרקטיקה משפטית חדשה תוך כדי שימוש בכלים משפטיים קיימים, איך ענקית כמו אמזון מייצרת ערכאות משפטיות משלה וגם נדבר על יציאה לעצמאות והקמת משרד ומה מבדיל את המשרד שלה ממשרד עורכי דין רגיל.

פרק 15 - יהונתן קלינגר

האם הרשתות החברתיות מסוכנות לפרטיות שלנו ומה עושים עם המידע שלנו? מה המוצר שפייסבוק מוכרת בעצם? מה זה ה-GDPR ולמה כולם מדברים עליו? מה כל כך נורא בתעודת זהות ביומטרית? מה עושים רוב אישי הציבור עם הכסף שבו זכו בתביעות לשון הרע שהגישו? ואיך כל זה קשור לדינה ברזילי מספר אישי 496351 ולסגן גד רפאלי?

 

בפרק הרביעי בעונה השלישית נפגשנו - ביני, ענבל ורעות - לשיחה מלאת אמוציות עם עו"ד יהונתן קלינגר, מומחה למשפט, פרטיות וטכנולוגיה. יהונתן הגיע כדי לעשות לנו סדר באסדרה האירופאית החדשה לגבי פרטיות ברשת, ומשם גלשנו והרחבנו לשלל נושאים שונים שעוסקים בקשר שבין משפט, טכנולוגיה ופרטיות.

פרק 14 - עו"ד ארין אברהמס

והפעם באנגלית!

בפרק נוסף בסדרת התחבורה הציבורית, יצרנו קשר עם אורחת מיוחדת מעבר לים - היועצת המשפטית של חברת ויה הישראלית, עו"ד ארין אברהמס.

במהלך הראיון אברהמס סיפרה על פעילותה של חברת ויה בארה"ב ובעולם, על האתגרים שהחברה מתמודדת איתם, והכי חשוב - האם ואיך הטכנולוגיה של ויה יכולה להשפיע על קשיי התחבורה בישראל ובתוך כך גם על בעיית הפקקים.

גם הפעם, ממליצים להאזין לפרק תוך כדי נסיעה בתחבורה הציבורית או עמידה בפקקים היומיים :)

פרק 13 - ח"כ איתן כבל

בפרק נוסף של העונה השלישית נפגשנו לשיחה מרתקת עם ח"כ איתן כבל, יו"ר ועדת הכלכלה. למרות שישנם נושאים בוערים אחרים שבהם ועדת הכלכלה יכולה לבחור לעסוק, בחרה הועדה להקדיש מעל ארבע ישיבות לנושא מסעיר זה ואף הוציאה דו"ח מפורט בנושא. נשמע מחבר הכנסת כבל מדוע בחרו בנושא החשוב הזה, מהן ההמלצות שפורסמו בדו"ח, על תוכניות שקשורות לתחבורה הציבורית בישראל וכמובן על דעותיו בנושא.

מומלץ להקשיב לפרק תוך כדי נסיעה באוטובוס או ברכבת :)

פרק 12 - גיל יעקב

בפרק שפותח את העונה השלישית נפגשנו לשיחה מרחיבת דעת עם גיל יעקב, מנכ"ל ארגון 15 דקות. ארגון 15 דקות חרט על דגלו לקצר את זמני הנסיעות בתחבורה הפרטית ולשיפור השירות בתחבורה הציבורית בישראל. החברה פועלת לשיפור התחבורה הציבורית בין השאר באמצעות הגשת תביעות קטנות כנגד מפעילות קווי התחבורה הציבורית במקרים של איחורים בקווים, דילוגים על תחנות וכיו"ב.

מומלץ לשמוע את הפרק תוך כדי עמידה בפקק היומי.

bottom of page