top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תAdmin

**כשנשים משחקות Rainbow 6**או "בבקשה תשתיני בכוס ותשלחי לי אותה אונליין" (06:04 בסרטון)


בעוד שבעבר משחקי וידאו נתפסו כדבר "ילדותי", היום גיימינג הוא חלק מחייהם של בוגרים רבים במידה כזו שכיום רק כ-21% מהגיימרים בארה"ב צעירים מגיל 18 [1]. משחקי הוידאו מתחלקים לקטגוריות רבות, אבל רבים מהם מתרחשים במרחב מקוון ומאפשרים למשחקים בהם לבוא באינטרקציה מכל מיני סוגים: הודעות טקסט, קול, ואפילו תנועות של הדמויות.


לצערנו כמו בכל מרחב שבו אנשים באים באינטרקציה, מתחילות גם תופעות מכוערות ועולם הגיימינג לא שונה. אם כבר להיפך, הוא קצת גרוע יותר מהעולם האמיתי (בגלל האנונימיות? התרבות? מי עיני נשר לו ומחזיק דאטה על זה?).

לפי מחקר שיצא באמצע 2019 יותר מחצי מהשחקנים במשחקי וידאו אונליין דיווחו שהוטרדו, כאשר כ-40% מהנשים דווחו שסבלו מהטרדה בעלת אופי מיני [2]. רוצים קצת ציטוטים נבחרים? מוזמנים לראות את הוידאו המבאס מאוד שמצורף לפוסט.

אחרי שתראו את הוידאו, דמיינו שזה מה שקורה כ-ל פ-ע-ם ששחקנית מנסה לשחק.

אז מה עושים? תביעות הטרדה מינית נגד מטרידים אונליין הן בלתי אפשריות. גם ככה קשה להוכיח הטרדה מינית, וודאי שהטרדה ע"י גבר (או ילד) ממדינה זרה שנעשתה על פלטפורמה של משחק וידאו היא לא מעשה משפטי סביר.

כמה לא סביר? אחרי חיפוש ארוך לא מצאנו אפילו תביעה אחת כזו בארה"ב בקנדה או בישראל – לא במישור האזרחי ולא במישור הפלילי (מוזמנים לחפש גם – מי שמוצא שישלח לנו ונפרסם). ללא כלי משפטי, נותר לגיימריות וגיימרים המוטרדים מינית לפרוש, להתעלם, או להסתיר את עצמם.

מספר מפתחי משחקי וידאו ביקשו לתת כלים נגד הטרדות מיניות ומאפשרים למשתמשים לחסום שחקנים אחרים. זה פתרון נחמד, אבל חלקי ביותר – בעיקר אין בו הרתעה אמיתית, אלא פתרון נקודתי שלא פותר את הבעיה הרחבה.

פתרון לא רע אחר הוא פרסום Code of conduct במספר קונסולות משחקים (כדוגמת Xbox ו-PlayStation) שהפרתו באופן תדיר עלולה להביא לחסימת המשתמש. גם זה פתרון חלקי, כיוון שקל יחסית להסיר את החסימה, וכבר נטען שמדובר באכיפה סלחנית מאוד שמביאה לאימפקט מוגבל.

אי אפשר שלא לתהות מה תפקיד המשפט סביב הסוגיה הזו. האם יש מקום לדרוש מחברות משחקים לתת כלים להתמודדות עם הטרדה מינית, או לחלופין להשעות או לסלק אנשים מהפלטפורמות שלהן כאשר הם מטרידים?

האם סילוק ממשחק הוא עונש דיו? האם סביר בכלל להטיל חובות מורכבות כמו שיטור וצנזור חופש הדיבור על חברה פרטית? האם ראוי לדרוש, לדוגמה, מהחברות הללו לשמור תיעוד של הטרדות שדווחו ולהעבירו לגורמי אכיפה מחוץ לעולם המשחק כאשר יש שחקן המטריד באופן סדרתי?

מה אתם חושבים וחושבות? איך אפשר להפוך את המרחב המקוון לנעים ובטוח יותר עבור גיימריות וגיימרים המוטרדים על בסיס המגדר או המיניות שלהן?


40 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page